fbpx

In dit blog laat ik je zien dat affirmaties wel echt kunnen werken.

  Het moet passen bij jou

  Het is belangrijk dat je een affirmatie kiest die goed voelt voor jou. Niemand anders kan bepalen welke affirmatie voor jou kan werken. Je moet het echt voelen.

  De kracht van een affirmatie 

  Affirmaties zijn een krachtig middel om te ontspannen. Maar affirmaties zijn ook super krachtig om van negatieve gedachten af te komen. 

  Affirmaties helpen mij om van spanning naar ontspanning te gaan, maar ook van negatieve gedachten naar positieve. Zoals iemand het laatst zo mooi noemde ‘omdenken’. Wanneer je opmerkt welke zin jij continue herhaalt die negatief is heb je de mogelijkheid om hier wat positiefs van te maken.

  Mijn favoriete affirmatie  

  Mijn favoriete affirmatie is een hele lange tijd ‘Ik leef rustig en ontspannen’ geweest. Deze affirmatie hoorde ik tijdens een yoga nidra en is me sindsdien bijgebleven. Wanneer ik me ongeduldig of opgejaagd voelde gebruikte ik deze affirmatie.

  Het zorgt ervoor dat je meteen naar een ontspanmodus gaat. Een andere frequentie waar je bewust voor kiest. Het kan zijn dat deze affirmatie voor mij werkt en niet voor jou. Daarom is het belangrijk om altijd een affirmatie te kiezen die het dichtst bij je gevoel ligt.

   Hieronder een ervaring van een moeder die radeloos was en door  de ontspan-quickfix waarin ik verschillende affirmaties deelde heeft ze een prachtige ervaring gedeeld.

  ‘De ontspan-quickfix heeft mij erg geholpen. Mijn zoontje van 2 wil niet graag slapen en is nogal onrustig ‘s avonds. Dat maakte mij erg gestrest en dat werkte weer door op zijn gedrag. Ik heb de affirmatie ‘Ik ben rustig en ontspannen’ gebruikt toen ik de stress weer voelde en probeerde het voordat ik z’n kamertje instapte echt te voelen. Hierdoor bleef ik zelf rustiger en werkte dit door op mijn zoontje. Hij werd ook rustig’.

  – Josja

  7 affirmaties voor ontspanning

   

  Voor jou 7 prachtige affirmaties op een rij die zorgen voor rust en ontspanning. Ik ben benieuwd naar welke goed voelt voor jou.

   

  ♥ Ik ontspan

   

  ♥ Ik leef rustig en ontspannen

   

  ♥ Ik ben rustig en ontspannen

   

  ♥ Ik voel me ontspannen

   

  ♥ Ik leef ontspannen

   

  ♥ Ik ben ontspannen

   

  ♥ Ik ontspan mijn lichaam

   

  Heb jij de gratis magische ontspanningsmeditatie van 7 minuten al gedownload? Klik op de downloadknop om volop ontspanning te ervaren.